Belos Pés pedicure
Wellness voor jouw voeten!

Wil jij ook gladde en zachte voeten? Maak dan deze scrub zelf!

Je voeten hebben elke dag weer veel te verduren, daarom is het ook van belang om deze goed te verzorgen. Maar, hoe doe je dat eigenlijk? Allereerst goed scrubben, en deze kun je heel makkelijk zelf maken. 

Eelt

Heb jij wel eens last van eelt? Dit kan komen door wrijving van bepaalde schoenen. Maar als je veel op blote voeten loopt heb je ook kans dat je een laagje eelt krijgt. Wat eelt eigenlijk inhoud is een bovenmatige opbouw van dode huidcellen. Wanneer de huid droog wordt, kunnen er ook kloven ontstaan. En dat wil je voorkomen, want dit kan erg pijnlijk zijn en hersteld lastig omdat je je voeten veel gebruikt. Eeltplekken krijg je het beste weg door regelmatig te scrubben. En na het scrubben is het goed om een lekkere vette voetcrème te gebruiken die je even moet inmasseren. 

Scrub van zout en kokosolie

Een scrub met alleen maar natuurlijke ingrediënten, en het werkt ook nog eens! Deze scrub van grof zout en kokosolie heeft exfoliërende eigenschappen wat eigenlijk betekent dat ze de bovenste dode huidcellen verwijderen. Maar dat niet alleen, deze scrub heeft ook nog eens een hydraterende werken, voorkomt zelfs het ontstaan van schimmels en het grove zout is ook nog eens ontstekingsremmend. Ook bevat de zout essentiële mineralen en antioxidanten welke je pH-waarde in balans brengen. Wanneer deze door de huid opgenomen worden zal de overmatige droogheid verminderen. 

Kokosolie

De kokosolie zorgt er voor dat de pH geregeld wordt en behoud zo de natuurlijke vocht. De antioxidanten die in de kokosolie zitten helpen de harde plekken te versoepelen. Onzuiverheden en dode huidcellen worden verwijderd die zich aan het oppervlak ophopen. De kokosolie heeft ook een antibacteriële werking en is dus ideaal voor de voetverzorging.

Bedenk wel dat met een keer scrubben de eelt niet ineens als sneeuw voor de zon zal verdwijnen. Wel zullen je voeten meteen naar de eerste behandeling heerlijk zacht aanvoelen.

Zo maak je de scrub zelf

De ingrediënten haal je gewoon bij de supermarkt, of heb zelfs in je keukenkastje staan! Let er wel op dat de kokosolie 100% biologisch moet zijn, zodat deze al zijn gunstige eigenschappen behoud. Voor de scrub heb je nodig:


• 100 gram biologische kokosolie 
• 36 gram grof zout
• Glazen schaal of een pot met een deksel
• Siliconen of houten keukengerei

Zo bereid je je eigen scrub

• Doe de biologische kokosolie in een de schaal of glazen pot en meng dan het grove zout erdoor,
• Roer dit goed door met behulp van een sHoe gebruik je de scrubiliconen of houten spatel/lepel,
• Je kunt het nog niet meteen gebruiken, laat het eerst een paar uur staan om het goed in te laten trekken.

Hoe gebruik je de scrub

• Maak allereerst een voetenbadje met warm water, deze heb je pas later nodig,
• Was je voeten met zeep om te goed te reinigen voor je gaat slapen,
• Haal met een spatel wat scrub uit het potje en masseer de gebieden op je voeten waar je last hebt van eelt. Heb je geen eelt, masseer dan lekker je hele voet in,
• Nadat je de scrub hebt in gemasseerd met roterende bewegingen wacht je ongeveer een half uur,
• Stop je voeten in het voetenbad en masseer ondertussen je voeten om de exfoliërende werking te stimuleren. Haal je voeten er na 15 minuten uit,
• Droog je voeten goed af en breng daarna een lekkere hydraterende crème aan,
• Scrub je voeten zo’n vier keer per week als je last hebt van eeltplekken. 

 

E-mailen
Bellen
Map