Belos Pés pedicure
Wellness voor jouw voeten!

Voetverzorging voor de wandelvierdaagse 

Je voeten moet je altijd goed verzorgen, niet alleen als je de vierdaagse gaat lopen. Maar, je voeten worden met zo’n lange wandeltocht veel meer belast en dan zul je je voeten extra moeten verzorgen. 
Trainen 
Voordat je een lange wandeltocht gaat lopen moet je je lichaam er op voorbereiden door er voor te trainen. Je bereid je lichaam alvast voor op de vele kilometers. Maar niet alleen je lichaam moet hier op ingesteld raken, maar ook je voeten. Het is dan ook van belang dat je goede wandelschoenen aanschaft en deze van te voren goed inloopt. Dit kan blaren voorkomen tijdens de vierdaagse, garantie kunnen we je helaas niet geven. Je voeten zijn het nou eenmaal niet gewend om zoveel kilometers af te leggen in elke dagen. 

Voorkom voetklachten
Helaas kunnen wij niet voor elk probleem een oplossing geven, maar we kunnen wel tips geven zodat jij alvast voorzorgsmaatregelen kunt nemen.

·        Was elke dag je voeten met water maar zonder zeep, de zeep tast namelijk je natuurlijke herstelvermogen van je huid aan en droog ze goed af.

·        Om de doorbloeding van je voeten te stimuleren is het goed om dagelijks een voetenwisselbad van warm en koud water te nemen.

·        Knip de nagels van je voeten kort maar ook recht af, zo voorkom je dat nagels tegen het nagelbed gaan drukken en je een bepaalde druk ervaart.

·        Behandel voordat je gaat wandelen eventuele kloofjes en wondjes.

·        Ga met regelmaat naar een pedicure om eventuele likdoorns en eelt te laten verwijderen of bij andere voetklachten. Tegenwoordig zijn er tal van ambulant pedicures zoals bijvoorbeeld Belos Pés Pedicure in Ommen die gewoon bij je thuis kunnen komen om je voeten te verzorgen. 

Zorgwol Wandel

Dankzij de unieke samenstelling van Zorgwol worden wandelaars beschermd tegen wrijving, blaren en irritatie. De natuurlijke vezels zorgen voor een goede ventilatie, waardoor vocht wordt afgevoerd en de voeten droog blijven, zelfs bij warm weer. Bovendien biedt de zachte textuur van Zorgwol een gevoel van luxe en comfort, waardoor elke stap tijdens de Wandelvierdaagse een plezier wordt. Hier kun je antidrukwol Zorgwol Wandel kopen.

Inlegzolen
Tegenwoordig zijn er veel soorten schoenen op de markt, maar toch kunnen inlegzolen bijdragen aan je wandelplezier maar kan het ook blaren en blessures voorkomen. Inlegzolen vullen de loze ruimte op in je schoen zodat deze veel beter aansluiten. Ook corrigeren inlegzolen de stand van je voeten waardoor je een betere afwikkeling kan maken maar ook een betere lichaamshouding krijgt. 

Vieze sokken
Dit klinkt misschien wel een beetje gek, maar men zegt dat je de sokken waarin je de eerste training begint niet moet wassen en deze tijdens de vierdaagse moet dragen. Elke training weer gaat de sok zich vormen naar je voeten. Sokken die rechtop in de hoek van je kamer staan schijnen de beste sokken te zijn voor de vierdaagse. Het is ook maar net wat je fijn vindt. Er zijn mensen die op blote voeten lopen, of thermo ondersokken met naadloze wollen of katoenen sokken er overheen. Dit is een kwestie van uitproberen. 

Niet douchen
Er wordt geadviseerd om tijdens de wandeldagen van de vierdaagse niet te douchen. Dat zou te maken hebben met dat de voeten tijdens het douchen week zouden worden. Om het zweten van je voeten te voorkomen kun je eventueel talkpoeder gebruiken. Na de wandeling is het goed om je voeten te laten luchten, houd je sokken dus niet aan tijdens het slapen.

Tips om de wandelvierdaagse goed door te komen:

·        Goed schoeisel

·        Kleding die fungeert als tweede huid

·        Middeltjes tegen blaren

·        Balsem tegen spierpijn

·        Pleisters

·        Neem preventief een paracetamol 

E-mailen
Bellen
Map