Belos Pés pedicure
Wellness voor jouw voeten!

Waarom het juist goed is om jezelf een voetmassage te geven voor je gaat slapen 

Onze voeten hebben dagelijks nogal wat te verduren. Ze brengen ons overal naartoe en dragen ons gewicht de gehele dag. Daarom is het juist goed om ze elke dag, voordat je gaat slapen, lekker te masseren. En ja, dit kun je gewoon zelf doen! Of je laat het je partner doen natuurlijk. 

Waarom juist een voetmassage? 

In je voeten zitten 72.000 zenuwen welke eindigen in de zolen van je voet. Wanneer je je voeten masseert, stimuleer je juist deze zenuwen. Volgens de voetreflexologie staat elke plek op je voetzool in verbinding met een bepaald deel van je lichaam. Massage zorgt ook voor een bepaalde mate van ontspanning van je gehele lichaam maar het stimuleert ook de doorbloeding van verschillende organen en lichaamsdelen. Niet alleen je lichaam ontspant door een voetmassage, maar ook je geest raakt ontspannen omdat jij op dat moment volledig geconcentreerd bezig bent met de massage. Je denkt dan even nergens anders aan. 

Voorbereiding 

Voordat je je voeten gaat masseren is het goed om je voeten met wat koud water te wassen. Dit doe je om de zenuwen te wekken. Hierna droog je je voeten goed af met een ruwe handdoek. Neem plaats op een plek waar jij je goed kunt ontspannen. Leg een handdoek onder je voeten en zet de  massageolie klaar. Zorg dat je je mentaal goed af kunt sluiten van de wereld en focus je alleen op de massage. 

Massageolie

Er zijn heel veel verschillende soorten massageolie. Gebruik er eentje welke niet snel intrekt, want dan moet je steeds nieuwe bij pakken. Een van de meest gebruikte massageoliën is amandelolie. Deze olie werkt eigenlijk goed op elk huidtype en stimuleert een gezonde voortgang van je stofwisseling. 

BrazzCare Pedicure sokken

Erg fijn voor het zelf masseren van je voeten en ideaal voor thuisgebruik zijn de BrazzCare pedicure sokken. Deze sokken zijn doordrenkt met een hydraterende verzachtende Tea tree voetencrème en zorgen voor een kalmerende voetmassage. Je laat de sokken 10 minuten rustig om je voeten zitten zodat de intensief hydraterende crème diep in de huid doordringt. Hierna verwijder je de sokken en kun je met de overgebleven crème je voeten masseren. Vermoeide voeten voelen na de BrazzCare behandeling zijdezacht en verfrissend, alsof ze een luxe Spa behandeling hebben ondergaan. Een BrazzCare kit bevat naast een paar sokken ook een handige eeltvijl en een nagelriemduwer.

De massage

Pak met je duim en je wijsvinger je grote teen. Je werkt van je grote teen naar je kleine teen toe. Maak draaiende bewegingen op je grote teen, en daarna er tussen naar de volgende teen toe. Als je alle tenen hebt gehad, begin je zachtjes aan de teen trekken in opwaartse beweging. Hierna masseer je de onderzijde van je tenen met je duimen en masseer ook tussen je tenen.

Masseer nu de voetzool met je duimen of eventueel met je knokkels. Als je voeten erg gevoelig zijn, kun je dit beter niet doen. Maak steeds kleine rondjes met je duimen of knokkels van binnen naar buiten. Daarna masseer je de bovenzijde van de voet.

De voetmassage eindig je met het masseren van de enkels aan beide kanten van de achillespees. Knijp even kort in de pees. Om balans te krijgen is het belangrijk om beide voeten even lang te masseren. 

Voetreflex

Mocht je tijdens het masseren pijnlijke plekjes tegenkomen, masseer deze dan juist wat langer. Ben je benieuwd welk lichaamsdeel er in verbinding staat met de pijnlijke plek op je voet? Zoek dan eens een voetreflexologie kaart op. 

Elke dag

Je hoeft niet elke dag uitgebreid je voeten te masseren. Wel zou je er voor kunnen kiezen om elke avond voor je gaat slapen je voeten te wassen en ze daarna beide even kort te masseren, en wanneer je meer tijd hebt, ze ongeveer 10 tot 15 minuten te masseren. 

Voetmassage bij Belos Pés Pedicure Ommen

Voor een voetmassage kunt u ook terecht bij Belos Pés Pedicure in Ommen. Nalva Carvalho is gespecialiseerd in het geven van voetmassages. Laat u verwennen met een voetbad, voetmasker, voetscrub en laat de behandeling afsluiten met een heerlijke voetmassage. Maak snel een afspraak! 


E-mailen
Bellen
Map