Belos Pés pedicure
Wellness voor jouw voeten!

Ingegroeide teennagels 

Belos Pés pedicue biedt verschillende deelbehandelingen aan waaronder het verwijderen van ingegroeide teennagels. Deze vervelende voetklacht komen vrij veel voor. Het is ook een voetklacht waarmee je het beste zo snel mogelijk een afspraak bij de pedicure kunt maken. Wanneer je hier zelf mee aan de slag gaat kun je er voor zorgen dat het probleem erger wordt en dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Wat is een ingegroeide teennagel precies? 

Wanneer je last hebt van een ingegroeide teennagel, dan betekent dit dat de teennagel in de omringende huid dringt. In de meeste gevallen komt dit voor bij de grote teen. De huid om de ingegroeide nagel raakt geïrriteerd en wordt vaak rood en kan er gezwollen uit zien. Als je hier niets aan doet, kan het zelfs gaan ontsteken en kan er pus ontstaan uit de wond. Dit klinkt vies, maar is ook zeer pijnlijk dus goed om zo snel mogelijk aan de bel te trekken bij de pedicure.

Hoe ontstaat een ingegroeide teennagel?

Bij een ingegroeide teennagel is het niet altijd meteen duidelijk hoe deze ontstaan is. Wij weten wel dat bepaalde zaken de kans op een ingegroeide teennagel kan vergoten namelijk:

  • Het dragen van knellende of te kleine schoenen
  • De teennagel niet recht afknippen of te kort knippen
  • De teennagel groeit van nature krom
  • Het hard stoten van je teen 

Hoe is een ingegroeide teennagel te voorkomen?

Het stoten van je teen is lastig te voorkomen, natuurlijk gezien je hier niet altijd controle over hebt. Maar het is wel goed om te kijken naar de schoenen die je draagt. Zorg voor comfortabele schoenen en voor voldoende beweegruimte in de schoen. Ook is het goed om de pedicure om advies te vragen hoe je het beste je teennagels kunt knippen. Want het recht knippen van de teennagels kan nogal onnatuurlijk aanvoelen. Groeit de nagel van nature krom, vraag ook dan om advies aan de pedicure. De pedicure kan je dan namelijk laten zien hoe je je nagels dan moet knippen. 

Het verhelpen van een ingegroeide teennagel

Het is van groot belang dat je niet zelf gaat proberen om een ingegroeide teennagel te verwijderen. Hierdoor kun je het probleem namelijk vergroten. De pedicure kan je afhelpen van een ingegroeide teennagel door eventueel een nagelbeugel aan te brengen wat onmiddellijk verlichting brengt. Deze behandeling voel je nauwelijks en is binnen een paar minuten gebeurd. Dit is niet altijd nodig. In veel gevallen kan de pedicure de nagel simpel vanuit de huid verwijderen door het weg te knippen. Ook wordt er wel eens een gaasje geplaatst tussen de nagel en de teen wat er voor zorgt dat de nagel niet verder de huid in dringt. Klik hier voor het maken van een afspraak om een ingegroeide teennagel te laten behandelen

E-mailen
Bellen
Map