Belos Pés pedicure
Wellness voor jouw voeten!

De mannenvoet

Veel mannen blijven doorlopen met voetproblemen, want, een pedicure lakt toch alleen nagels? Nee zeker niet, een pedicure is er juist om voetproblemen te verhelpen of zelfs te voorkomen. Je gaat als man toch ook naar de kapper en de tandarts? Ga dan ook eens bij de pedicure langs, want je voeten zijn net zo belangrijk, al dan niet meer. Met de volgende klachten kun je naar een pedicure:


Ingegroeide teennagels

Heb je een ingegroeide teennagel, dan kun je het beste zo snel mogelijk een afspraak maken met de pedicure, want dit kan voor zeer vervelende problemen zorgen. Ga niet zelf proberen de nagel te behandelen, want de kans dat je het dan erger maakt is zeer groot. In de meeste gevallen worden de nagels verkeerd of te kort geknipt, waardoor nagels gaan ingroeien, maar het kan ook komen door schoeisel wat te klein is of te strak zit en op de nagels drukt. De pedicure is hierin gespecialiseerd en zal je ingegroeide teennagel kunnen behandelen en gebruikt bepaalde technieken welke het terugkomen van ingegroeide nagels kunnen voorkomen. 

Wat je zelf kunt doen om het te voorkomen, is het niet te kort knippen van de nagels en nooit de hoekjes van de nagel afknippen. De pedicure kan je laten zien hoe je het beste je nagels kunt knippen. Draag ook schoenen die je voeten en tenen genoeg ruimte bieden.

Schimmelnagels

Dit verwacht je misschien niet, maar zelfs voor schimmelnagels kun je bij een pedicure terecht. 26% van de mannen heeft hier namelijk last van in Nederland. En velen hiervan schamen zichzelf hiervoor. En dat is niet nodig, want het is te verhelpen. Een schimmelnagel gaat nooit vanzelf over, en zal zich langzaam steeds verder uitbreiden. De pedicure kan je nagel dunner maken en zal daarna een schimmelpreparaat gebruiken. Ook geeft de pedicure je tips over hoe je bijvoorbeeld de binnenzijde van je schoenen kunt behandelen.
Het is belangrijk dat je elke dag schone sokken draagt van absorberend en natuurlijk materiaal zoals wol of katoen. Was je voeten elke dag, het liefst zonder zeep, en droog deze dan goed af, met name tussen je tenen. Niet voor iedereen is het weggelegd, maar het beste is om schoenen van echt leer aan te schaffen. Wissel ook regelmatig van schoenen en desinfecteer deze en je sokken met een schimmelwerend middel. Ga je naar openbare ruimtes zoals douches, kleedkamers of sauna’s, draag dan altijd slippers.

Eelt voeten

Eelt kan ontstaan door het dragen van verkeerd schoeisel. Het is namelijk een reactie van de huid wanneer er op een plek extra druk ontstaat. Een beetje eelt kan geen kwaad, maar overmatig eelt kan nare klachten opleveren die je liever wilt voorkomen. Een pedicure kan het overmatige eelt op een eenvoudige manier voor je verwijderen, maar een pedicure kan je ook advies geven om eelt te voorkomen. 
Heb je vaak sportieve activiteiten of wedstrijden, laat overmatig eelt dan minimaal twee weken voor die tijd verwijderen. Dan geef je je huid namelijk de tijd om te herstellen en is de kans op klachten minimaal. Om eelt te voorkomen kun je goede passende schoenen aanschaffen en je voeten dagelijks insmeren met een voetcrème. 

Zweetvoeten

Hoe krijg je zweetvoeten vraag je je misschien wel af, nou die ontstaan door de bacteriën welke op de huis van je voeten leven. Op het moment dat zweet door de huid naar buiten komt, kun je dit nog niet ruiken. Het gaat pas stinken zodra de bacteriën bestandsdelen uit zweet omzetten in stinkende geurstoffen. Ook hiervoor kun je bij de pedicure terecht. De pedicure kan je zweetvoeten behandelen en advies geven om je voeten weer gezond te krijgen en dit zo te houden. We hadden al gezegd dat je dagelijks je voeten moet wassen zonder zeep en ze goed moet drogen, dat geldt ook hiervoor. Je kunt het beste sokken gemaakt van polyester vermijden en elke dag schone sokken dragen. Zorg er ook voor dat je schoenen goed ventileren.

Last van een van bovenstaande klachten? Maak dan snel een afspraak!

E-mailen
Bellen
Map