Belos Pés pedicure
Wellness voor jouw voeten!

Orthese voet

Een orthese is een hulpmiddel welke de stand van de tenen beïnvloed en wordt gemaakt van siliconen. Deze wordt op, onder of tussen de tenen geplaatst. Door het plaatsen van een orthese worden de tenen uit elkaar gehouden zodat deze niet meer langs elkaar wrijven, of ze worden in een andere richting geduwd waardoor de tenen niet meer tegen de schoen drukken. Geen enkele orthese is hetzelfde omdat deze op maat gemaakt wordt voor jou.

Wanneer is een orthese nodig?

  • Wanneer er wrijving is tussen de tenen
  • Wanneer er tussen de schoen en de tenen wrijving is
  • Bij likdoorns of wondjes
  • Bij pijnlijke drukplekken, schuurplekken of schaafplekken
  • Bij eeltvorming
  • Ter voorkoming van wondjes

Hoe wordt een orthese gemaakt?

Een orthese wordt gemaakt door twee verschillende soorten siliconen bij elkaar te brengen, waardoor een reactie plaatsvindt. Door deze reactie wordt het een kneedbaar materiaal welke binnen enkele minuten hard wordt. We brengen de orthese aan en laten de orthese dan uitharden in de juiste vorm.

Hoe lang moet ik een orthese blijven dragen?

De orthese zorgt er voor dat de stand van de tenen wordt veranderd. Dit gebeurd alleen zolang je de orthese draagt. De stand van je tenen worden dus niet blijvend gecorrigeerd. Draag je de orthese niet, dan zullen je tenen hun oorspronkelijk stand weer aannemen. Je kunt de orthese dus gewoon blijven dragen.

Hallux Valgus

Er wordt wel eens gedacht en gezegd dat een orthese ook zou helpen bij een hallux valgus. Dit is een scheefstand van het grote teengewricht. Helaas kan een orthese hierbij niet worden gebruikt omdat de kracht van de grote teen vele malen sterker is dan die van de overige tenen. Hierdoor kan de stand van je grote teen niet worden gecorrigeerd en zullen jouw klachten hiermee niet worden verholpen.

Wil je weten of een orthese kan helpen bij jouw klachten, dan kun je contact opnemen met je pedicure.


E-mailen
Bellen
Map