Belos Pés pedicure
Wellness voor jouw voeten!

Likdoorns verwijderen 

Bij Belos Pés Pedicure kun je ook terecht voor het verwijderen van likdoorns. Een likdoorn verwijderen gebeurt eigenlijk altijd pijnloos. De behandeling duurt doorgaans slechts 10 minuten.

Wat is een likdoorn precies?

Laten we eerst beginnen met uit te leggen wat een likdoorn nou precies is. Om onduidelijkheden te voorkomen is het goed om te zeggen dat een likdoorn hetzelfde is als een eksteroog of eeltpit, het zijn alleen andere benamingen voor de likdoorn. Het is eigenlijk eelt wat ontstaat door druk en wrijving. Wanneer deze druk en wrijving blijft aanhouden, ontstaat er een likdoorn wat voor veel pijn kan zorgen. Je kunt een likdoorn herkennen aan een ronde verdikte eeltplek welke meestal een gele kleur heeft met in het midden een harde kern die een stuk dieper in de huid ligt. Ze komen het vaakst voor onder de voetzool en op of tussen de tenen. 

Hoe ontstaat een likdoorn?

Zoals eerder gezegd ontstaat de likdoorn door druk en wrijving die lang aanhoudt. Deze druk en wrijving kunnen ontstaan doordat je bijvoorbeeld te strakke of kleine schoenen draagt. Dit is de meest voorkomende oorzaak van het ontstaan van een likdoorn. Maar deze kan ook ontstaan bij overgewicht of een afwijkende stand van tenen of voeten. Om een likdoorn in de toekomst te voorkomen is het belangrijk om de exacte oorzaak te achterhalen. 

Hoe is een likdoorn te voorkomen?

Eerst dien je te achterhalen wat de exacte oorzaak is van het ontstaan van de likdoorn anders zal de likdoorn blijven terugkomen. Zodra je dit weet, kun je bijvoorbeeld nieuwe, goed passende schoenen aanschaffen of comfortabele zooltjes dragen. Heb je last van overgewicht, dan kan het helpen om gewicht te verliezen. Bij een afwijkende stand van voeten of tenen is het goed om advies te vragen aan de pedicure. 

Het verwijderen van een likdoorn

De likdoorn kan door een pedicure vakkundig worden verwijderd door de likdoorn machinaal en handmatig te behandelen. De pedicure zal de eeltpit wegsnijden en frezen en hiermee geheel verwijderen. Je zult merken dat hiermee ook de pijn geheel zal verdwijnen. De pedicure zal jouw voeten inspecteren om te achterhalen wat de oorzaak is van de likdoorn en samen met jou bespreken wat je kunt doen om het terugkomen van de likdoorn te voorkomen. Maak hier een afspraak om een likdoorn te verwijderen.


E-mailen
Bellen
Map